onsdag 23. desember 2009

Luke nr 23


Nå er det jul i stua.. Jeg klarte ikke å holde meg til en jul uten gardiner og bare sølv, lilla og hvitt..
Ble lixom ikke helt jul her uten litt rødt og nissene mine :)
Så nå er det hengt opp julegardiner i kjøkkenkroken min og nisser er satt frem i kriker og kroker :) Juletreet er tatt inn og pyntet med sølv, hvitt og rødt og pakkene har tatt plass under det. Så nå kan jeg sette meg tilbake og nye julefreden :)

Dagen i dag har også gått til julens store innkjøp av mat og jeg hadde planer om å kjøpe en fin blomsteroppsats som kunne stå på sjenken i stua, men det trengte jeg ikke, for en av våre faste og aller hyggeligste kunder (fra strømmen) kom innom med en nydelig oppsats til meg og kjærsten å takket for et flott år med super service! Jeg ble utrolig overrasket og ikke minst glad!


God Jul alle sammen! Måtte morgen dagen bli fantastisk, men god mat, familie og masse pakker :) Vi skal feire alene her i julen, uten familie rundt oss. Men det blir litt godt også! Fint med litt egne tradisjoner når man har barn!
Så imorgen skal vi stå opp å spise en deilig frokost, se på julebarnetv og før lunsj skal vi nok ut en tur med hunden, å jeg har lovet knerten å dra han på akebrett om snøen tillater det !

GOOOOOD JUL! ! ! ! !

tirsdag 22. desember 2009

Spis sild og bli snill!!Luke nr....bittelille julaften.
Idag har noen julegaver til williams farmor og grandpa blitt til!
Har laget hjemmelaget kirsebærlikør og tenkte å gi sild, likør og noen spekepølser.
Det må da være en fin gave til mennesker som har alt! :)

Skal dele oppskriften ved en senere anledning!

mandag 21. desember 2009

To fluer i en smekk! luke 20 og 21

Gårsdagen gikk med til julegaveutkjøring, så når jeg kom hjem sent sent sent orket jeg ikke tanken på å blogge, så da slår jeg to fluer i en smekk å åpner to luker i adventskalenderen idag. :)

En av gavene jeg har sydd i år går til Aksel, han er en herlig liten gutt på 3 år. Og som alle 3åringer så elsker han lego, og jeg vet at han får mye playmo lego under juletreet i år! Så da måtte "gu`mor" (som jeg er) sy legopose/teppe til han!

Det er et stort rundt teppe som man kan snøre sammen til en pose.
Helt genialt for små kropper som vil ha full oversikt over legoen sin, og helt genialt for mødre som må plukke opp flere 100 legobiter.. Man kan enkelt bare kaste legoen på midten av teppet å snøre sammen!! Vips, så er stua strøken igjen :)

Dette bildet viser ikke så godt hvordan den virker, men ville nå slenge med et alikevell :)


I luke nr 21 vil jeg tipse alle til å ta turen innom en av mine nye bloggfavoritter for litt inspirasjon! Helt utrolig mange deilige oppskrifter der. Dette gleder mitt kokkehjerte, å jeg skulle ønske det var noen dager til før julaften slik at jeg rekker å bake litt mer, men vi får ta det som det kommer.. Knerten kommer jo hjem imorgen så da er det vell frem med forkle og kenwooden igjen! ;)
Trines mektige matblogg er absolutt verdt et besøk :)

lørdag 19. desember 2009

Pepperkaker må vi ha til jul!

Jeg baker ikke så mange kakesorter denne julen, men knerten fikk pepperkakeformer av pakkenissen i kalenderen sin, og ferdigkjøpt pepperkakedeig hadde jeg på lur i skuffen, så vi hadde en fantastisk bakestund sammen!

William er ikke så glad i kaker egentlig, men deig derimot elsker han!
Arbeidsfordelinga ble slik.
Knerten prøvesmakte og godkjente deigen, jeg måtte kjevle, han stakk ut figurer og ville løfte dem over på brettet! Utrolig flink gutt altså! Så samarbeid er tingen!

Vet at mange synes det er pes å bake eller lage mat sammens med barna, men dette fikk jeg gjøre sammens med mamma når jeg var liten å husker det som et godt minne. Alt fra å lage brød-deig-figurer som vi stekte, til å slikke bollen når mamma lagde marengs til verdensbestene sine! Mange gode minner fra kjøkkenet, og det var nok med på å bane vei for kokkeutdannelsen min!

Jeg synes heller ikke det er pes å bake med knerten, det blir litt ekstra grisete, men han synes det er så stas å få hjelpe til med røring, måling, smaking og forming!
Så dette er stunder jeg og knerten virkelig setter pris på, selv om ingen i huset er no kakemonser!

fredag 18. desember 2009

Julegutt i luke nr 18

I anledning nisse fest i barnehagen sendte jeg sambo ut på oppdrag for å få tak i nisselue, og knerten hadde et stort ønske om å ha nissedrakt og så slik at han kunne vise den til nissen om han kom i barnehagen!
Men jeg tror det er nissefester i mange barnehager om dagen så vi klarte ikke å få tak i det. Heldigvis hadde jeg et par gamle bredstripete fløyelsgardiner som ville egne seg perfekt til nissefrakk og lue så i går kveld satte jeg med med symaskina å sydde antrekket.

Ingen perfekte sømmer her ettersom det ble et lte hastverksprosjekt, men knerten ble fornøyd og det var det viktigste :)

En gutt på 4 år er ikke glad i å posere, men prøver litt diverse tulle grimaser for å gjøre mamma fornøyd! Og han er så herlig at jeg må dele det med dere!
torsdag 17. desember 2009

En koselig dag for min kjære prins ... luke nr 17

Jeg og knerten har vært hjemme fra jobb og barnehage idag på grunn av en dårlig natt og at vi skulle forberede kompis bursdag her i huset på ettermiddagen!
Når man er hjemme en hel dag går ikke tiden så fort, spessielt om man venter på noe.
Vi ventet gjester kl 17.00, men fra kl 13.30 gikk william i vinduet å titta med jevne mellomrom. det endte opp med at vi måtte sette på vekkerklokka litt før 17.00 slik at han kunne ha noe å forholde seg til.. Men alikevell måtte han sjekke litt av og til *flire*

Denne bursdagen har william fått bestemt fra ende til annen. Han bestemte gjestene, han ville ha pølser, pepsi max, eplejuice og kake med lys.
I går kjøpte vi lynet mcqueen duk og ole brumm tallerkener.
Bordet ble pyntet med godterier, alle fikk hver sin godtepose og krone til å ha på hodet.. Når det ringte på døra kunne ikke knerten komme seg fort nok ned for å åpne døra!! ENDELIG!!! :)

Knerten var heldig å fikk masse fine gaver :) Smålego, som er årets samleobjekt og en ny "helinor" som var perfekt ettersom den gamle har mistet kroken sin..
Gutta hadde ikke så god tid til å sitte ved bordet å spise, for vi hadde bygd togbaner i hele stua vår! :) Men lysene på kaka måtte blåses ut!

Som sagt var gutta småspiste å vi voksne som var tilstede måtte bidra litt i spisingen. Og det som ikke gikk ned under feiringen ble sendt med hjem :)
Nå er det bare en liten bit igjen som jeg skal kose meg med litt senere!
Oppskriften på kaka fant jeg på en annen blogg og kan anbefales

Go'biten Sjokoladekake

400 g smør
4,5 dl vann
8 ss kakao
9 dl sukker
9 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
4 egg 1 beger rømme (evt.kefir)
Smør, vann og kakao kokes opp og avkjøles til lunkent. Sukker, mel, salt og natron blandes. Egg og rømme blandes og røres godt. Alt blandes sammen til slutt, helst med mixer og has i langpanne (evt 2 mindre former).

Stekes på 200 grader i 35-40 minutter.

Glasur

200 g smør
1 plate kokesjokolade
250 g melis
2-3 ts vaniljesukker
1-2 ss melk
litt sterk kaffe

Smeltes på svak varme i kjele.

onsdag 16. desember 2009

Førjulskos - luke 16Julestemning, hmm, den har ikke kommet for fullt enda men regner med den kommer når vi henter juletre, pynter og får pinnekjøtt lukt i huset!
Nå er vi hvertfall ferdig med pakker, julekort og andre ting som henger over de fleste i desember!

Dette bildet er fra en shoppingtur på vinterbro i begynnelsen av desember. Knerten var fryktelig skeptisk til denne nissen, så det blir morsomt å se hva han sier på julaften når han må gå nermere på julenissen!!
Men fornøyde ble vi alle for vi dro hjem me fulle godteposer og litt førjulsidyll

tirsdag 15. desember 2009

Luke nr 15. Ullsett

Charlotte har med årene blitt en kjempegod venninne. Jeg har sydd noen plagg til oliver og emma som er hennes utrooolig flotte barn; og god reklame har det blitt.
Gjennom charlotte fikk jeg en bestilling på dette herlige settet!
En liten jente i str 68 ble visst veldig nydelig i dette.. Akk hadde jeg bare hatt actionbilder av settet i bruk!! Charlotte du har et oppdrag :)
mandag 14. desember 2009

Luke nr 14 - En liten vinterprins

Denne herlige nickersen har blitt til under symaskina ikveld.
Jeg har lenge hatt den i hodet, men holdt på emd andre sybestillinger før denne!
Dette skal bli juleplagget til en liten gutt!
Vurderer å sy en lignende til william også! Minner meg om 50 tallet!!
søndag 13. desember 2009

Svart senker natten seg..

Lucia er snart over. Natten har senket seg i stall og stue og lussekattene til morgendagens feiring i barnehagen er ferdig bakt!
Er så stolt over knerten.. fikk litt sjokk da vi kjørte bil i helgen å han sang luciasangen for full hals i baksetet! IMPONERT!!! Idag har vi til og med ringt til mimmi og besten for å gi den litt luciastemning over tlf i form av allsang, altså jeg og knerten!

Har fått pakket de siste julegavene som skal sendes slik at mottakerne slipper å stresse til postontoret på julaften, eller blir skuffet for at posten ikke kom frem!

God natt folkens, håper luciafeiringen har vært strålende. Her koser jeg med med tre lys i advents"krukkene" mine og amaryllisen min er i full blomst!!

lørdag 12. desember 2009

Luke nr 12.Karmen, min kjære rottis, ligger her langstrakt på gulvet å venter på jula :)
Tiden der det faller noen ekstra godbiter på de firbente i familien også! Kakesmuler som faller på gulvet, middagsrester med ribbe, medister og saus... rene luxusen for en som bare får tørrfor i skåla til vanlig :)

Denne helgen har jeg besøk av jonas, søskenbarnet mitt og kompisen hans. De skal på Inflames konsert i oslo imorgen, å det er kjempekos å se "lille" gullgutten min (som har blitt 15 år, iiiixxxx) igjen! Husker han aller mest fra han løp rundt med smokken i ene handa, ropte dadda og ELSKET å herje..

Kos er det hvertfall, å får håpe det gjentas snart igjen! Karmen ble også superglad for besøk å var så heldig å få gå 1,5 timer på kveldstur med besøket! Tror jonas er litt forelsket også! Han sa "æ har aldri kunne tænkt mæ en rottweiler før æ møtte ho Karmen" ;)

fredag 11. desember 2009

Luke 11. Arbeidskarer!!Sitter å blar gjennom gamle bilder.
Synes denne serien er så koselig, Knerten og Besten i godt samarbeid i potetåkeren når vi var på besøk i herlige nord :)
Knerten var nok mer opptatt av "geitemarkene" (hehe) som han fant enn selve potetsettinga..
Men heldigvis er besten lidenskapelig opptatt av potetavlinga si (kanskje fordi det er det eneste som gror der oppe) så potetene kom trygt i jorda å formerte seg kraftigt!!

Koseligt å se tilbake på slike minner. tror nok dette var en minnerik stund for både liten og stor!!

torsdag 10. desember 2009

Luke nr 10..Nydelige lysestaker fikk jeg i forsinket bursdagsgave av min bror!
Så imorgen må jeg ut å handle kubbelys.. disse sklir perfekt inn i mitt sølv og lilla julehjem! Litt slitt finish på dem, noe som gjorde dem litt ekstra sjarmerende..

onsdag 9. desember 2009

9.desember MHMMMMMEnda en bakedag! :) Idag har jeg og knerten kosa oss på kjøkkene med melis, egg, melk og mel overalt! Blir litt grisete med en 4 åring som skal gjøre alt selv. men resultatet ble fantastisk :) Hadde mamma på tlf et par ganger, for å være sikker på at alt ble riktigt. Åhh så godt som det smakte. Nystekte julebrød med syltetøy og brunost på; knerten klarte å få med 4 og en halv skive av herligheten!

Så gode at jeg deler oppskriften!

Mammas Julebrød

300 g melis
150g margarin
1 liter melk
Kokes opp og avkjøles til det er fingervarmt.
Tilsett så:
2 sammenpiskede egg
1 hg fersk gjær
1 ts salt
1 ts kardemomme
og neeesten 2 kg mel.

Alt røres sammen til en smidig deig og heves til dobbel str.

Del deigen i 4 emner og trill ut runde eller avlange brød til former.
Hev 30-40 min på et lunt sted (ikke helt til dobbel str, brødene hever godt i ovnen også)
Hvis du vil ha rosiner i brødene tilsettes det nå...

Stek på 175 grader varmluft.
runde brød: 45 min
avlange brød i former: 30-35 min

tirsdag 8. desember 2009

Kolapinner i luke 8
Julebaksten blir ikke like sterkt representert i huset i år.
Kolakaker har jeg aldri bakt før, men fikk oppskriften av en "nettvenninne" å tenkte at "heey, dette må jo være noe for min cola elskende samboer".. men den gang ei. Kakene inneholdt ikke så mye som en dl coca cola. men derimot smaker den karamell, og hvis man oversetter karamell til svensk så heter det KOLA. Så jeg tror navnet må komme derfra, hihi

Ingen av oss er spessielt glad i småkaker, men jeg synes det hører til førjulstida
med litt kakelukt i huset. Knerten er også glad i å bake, å spør nesten hver dag om vi kan bake..
Imorgen tenker jeg å produsere et par julebrød etter mammas gode oppskrift. Fantastisk når de er nystekte med litt syltetøy eller ost på.
Er du heldig så deler jeg oppskriften når den tid kommer :)

mandag 7. desember 2009

7 desember

Nå rett før det bikker over til 8 desember og en ny luke i bloggkalenderen min, må jeg skynde meg å vise frem en flott aktivitet man kan gjøre sammens med barna!
Knerten syntes hvertfall det var kjempegøy å blande solsikkefrø og diverse nøtter vi hadde i skuffen. Putte det i isoporkrus, klippe bånd til oppheng, så til sist jobben som de voksne bør ta seg av... helle på smeltet delfiafett for så å bære det i kjøleskapet. Dette blir årets hjemmelagde pakke fra knerten til besteforeldre i år.
Vet hvertfall at besten setter stor pris på litt luxus til fuglene sine :) haha


søndag 6. desember 2009

Luke 6 *Badebukse*
Ingen speedo akkurat.
Pappan til barnet som skal få denne buksa til jul samler på badeender!
Så hva er vell kulere enn at babyen også kan preges av hobbyen :)

Buksa er sydd i myk turkis chenille.

lørdag 5. desember 2009

Luke 5 *ull er gull*


Desember er den kaldeste mnd hittil i år her i oslo.
Jeg vet ikke hvordan været er i Sandnes dit denne kjolen skal, men jeg tror ull er en vinner i familien og hos lille jenta som skal ha denne.

Frie tøyler fikk jeg, å da ble det ugle igjen. Det er så lenge siden ugla har preget mine klær, så det var virkelig gøy å sy en igjen.
Petrol ull, knæsj rosa ull og lilla kanter og ribb ble riktigt så lekkert synes jeg!

Litt utradisjonell julekjole, men fresh :)

fredag 4. desember 2009

Luke 4 *NOSTALGI*Jeg har pyntet kjøkkenbordet med nok en amaryllis, en gammel heklet duk som jeg ikke helt vet hvor stammer fra, sølv t-lysestaker og et bilde med nostalgisk utrykk :)
Synes det ble rett så koseligt.

I kjøkkenvinduet henger 5 engler og vokter ut over gårdsplassen og hovedveien. Så sikkerheten i dette huset kan ingen klage på.
Engler i vinduet, rottweiler og en gneldrete chihuahua!!
Trenger ingen alarm her hvertfall!!

de vokser og vokser!!! luke 3Amaryllisen min spirer så fort at jeg tror nesten ikke jeg har de til julaften.
Mitt første år med denne type blomster, å de er pyntet med kongler som vi har plukket på en av våre mange skogsturer i høst.
Ingen hemmelighet at jeg liker høsten best, så da må man jo sanke inn litt minner fra årstiden!

Julekulene mine har kommet opp, men ingen julefølelse enda. Nå skal adventstiden NYTES!

onsdag 2. desember 2009

2 desember og luke 2Denne julen tenkte jeg å droppe nissene i hovedetasjen.
jeg vil ha det stilrent og vil bruke minst mulig krimskrams.
Vinduene er strippet for gardiner og opp skal disse fantastiske englene og kulene fra Vila Collection!

Blir litt rart tror jeg, for alle juler tidligere har vært preget av nisser i alle mulige fasonger, i alle kriker og kroker. Men jeg tenker at de kan få flytte ned i år :) hihi

Skal oppdatere med et bilde når kulene er kommet på plass!
Kjenner at jeg gleder meg..

Luke 1 *litt på etterskudd*

Tenkte i går kveld at jeg skulle blogge min egen advendskalender, men grunnet strømbrudd i hele nabolaget i går kveld kunne det ikke gjennomføres.

Dette året trodde jeg at jeg var godt forberedt på advendstiden og dagene som løøøper avgårde før jul. Nesten alle pakkene er handlet inn, julekortene er scrappet, årets fotokalender er bestillt, så nå venter jeg bare på bildene slik at jeg kan starte utsending av julehilsner..

Jeg ville være tidligt ute slik at jeg kunne kose med med kakebaking, julekalender, pynting og alt som jeg ikke rakk å gjøre i fjord. Men jeg har knapt rukket å hente ned advents-staken fra loftet.

I kveldens mørke fikk jeg funnet frem lommelykt og tent stearinlys, for knerten kommer hjem fra "pappadager" idag å da måtte jo julekalenderen med 24 pakker være på plass!

Fortsettelse følger :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...