søndag 28. mars 2010

Bakedilla!

De siste ukene har jeg bakt og bakt og bakt.
Jeg får lyster helt plutselig! Alt fra tiramisu, sjokoladekaker, gele, boller, ferske rundstykker, blåbærmuffins, gulrotkake, ostekaker og i går var det eplekake som sto på bakeagendaen!

Jeg har ikke laget alle slagene over, rett og slett fordi jeg er den eneste i husholdningen som er glad i kaker, å fryseren er rimelig full fra før, så det er ikke et alternativ å putte mer nedi den!
Men jeg og william har kosa oss på kjøkkenet vi!!
Han har eget utstyr, for det er viktigt å ha godt utstyr når man lager mat.
Så jeg har store visper og han har små som er tilpasset han ;) så dobbel oppvask får man leve med når man har kommende kokkespirer på kjøkkenet!
Men jeg synes det er fantastisk å ta med barn på kjøkkenet. de er så glade for å hjelpe til, gjør sitt beste og vil prøve seg på alt! Å på mitt kjøkken får dem lov til det! ;)

Jeg legger ved noen bilder av gulrotkake forberedelser, avbrutt av en liten konsert på kjøkkenbenken! Ekte matglede ikke sant ;)


Som jeg skrev så ble det eplekake som gikk i ovnen i går. Jeg sverger til bestemors oppskrift som er fantastisk deilig og lettlaget!
Oppskriften deler jeg selvfølgelig ;)

BESTEMOR VALBORGS EPLEKAKE!

4 egg
5 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl melk
225 g smør
5-6 dråper mandel essens

4-5 epler
kanel+perlesukker

-Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis
-tilsett det tørre
-Kok melk med smør oppi til det smelter
(skal haes i røra mens det er rykende varmt)
-tilsett mandeldråpene

- skjær epler i båter, med skall.
-Hell kakerøra i en rund springform, 26-28cm
- Dytt eplebitene nedi røra og strø på kanel og perlesukker

Stek ved 180 grader i ca 40 min

Velbekomme

lørdag 27. mars 2010

Ny fresh kjole til våren

Rund og gravid som jeg er har jeg fryktelig få plagg i klesskapet som jeg virkelig trives i. Så at denne kjolen landet i postkassen min for noen dager siden var jo rene ønskedrømmen! Heldige meg som vannt denne "soft cross kjolen" i en navnekonkurranse som ble holdt på tettinntil forumet når denne kjolen skulle få nytt navn!

Kjolen er vakker, myk, praktisk, nydelig sydd, herlig passform og akkurat perfekt lengde! Den er romslig å god å vokse i, å den føyer seg deiligt rundt kroppen å strammer ingen steder!!

Perfekt kjole for ugravide, gravide, bærende, ammende og damer som liker å føle seg vell!!! Denne modellen og andre herlige klær kan man kjøpe i Helenas eplabutikk
Novi

Her er et lite bilderas av meg i nykjolen min! Sa jeg at jeg elsker den?

Juicemorroet litt sent nyttårsforsett er å få "jeg liker ikke frukt og grønnsaker gutten min" til å få i seg mer frukt og grønt på en måte han liker! JUICE!!

Juicepressa mi ble flittigt brukt i sommer men har blitt litt bortglemt i skapet mitt. Men nå har jeg tørket støv av denne å skal gi den en fin plass på kjøkkenbenken!

Knerten syntes dette var STOR stas, å alt fra utvelging av frukt og grønsaker, pressing og drikking var nok kjempegøy for han spurte rett etter vi var ferdig.. "Når kan vi lage mer mamma!?"

Å du og du så mettende et slikt glas med juice er!!

Har tenkt å prøve meg litt på grønne grønnsaker også, men jeg tenkte at knerten skulle få en farge som var litt gjenkjennelig!
Knerten synes også det er stor stas å være med på den "lokale" frukt og grønnt butikken for å velge ut frukter han vil lage juice av og lærer seg stadig nye navn på de spennende fruktene vi har testa!!

Vi brukte idag appelsin, gulrot, tomat, pære, eple og ananas!
Min juicemaskin/sentrifuge er av merket philips, å jeg anbefaler en slik maskin på det VARMESTE!!!

tirsdag 2. mars 2010

Min elskede postmann pat elskende sønn!

Postman Pat har lenge vært en storfavoritt her i huset, å det virker som at knerten aldri blir lei heller, men slik er det vell når man har fått et lite forbilde!
Sist pappa var på besøk her tegnet han en herlig postman pat bil med innhold på et jakke bakstykke, å endelig har det blitt litt mer fornuftige temperaturer ute slik at jeg fikk lyst til å montere jakke til knerten slik at den kan brukes!!

Han var sååå stolt og glad for den nye jakka si, å hvem vet, kanskje det er tegnemester Besten som blir den nye helten!!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...