De siste ukene har jeg bakt og bakt og bakt.
Jeg får lyster helt plutselig! Alt fra tiramisu, sjokoladekaker, gele, boller, ferske rundstykker, blåbærmuffins, gulrotkake, ostekaker og i går var det eplekake som sto på bakeagendaen!
Jeg har ikke laget alle slagene over, rett og slett fordi jeg er den eneste i husholdningen som er glad i kaker, å fryseren er rimelig full fra før, så det er ikke et alternativ å putte mer nedi den!
Men jeg og william har kosa oss på kjøkkenet vi!!
Han har eget utstyr, for det er viktigt å ha godt utstyr når man lager mat.
Så jeg har store visper og han har små som er tilpasset han ;) så dobbel oppvask får man leve med når man har kommende kokkespirer på kjøkkenet!
Men jeg synes det er fantastisk å ta med barn på kjøkkenet. de er så glade for å hjelpe til, gjør sitt beste og vil prøve seg på alt! Å på mitt kjøkken får dem lov til det! ;)
Jeg legger ved noen bilder av gulrotkake forberedelser, avbrutt av en liten konsert på kjøkkenbenken! Ekte matglede ikke sant ;)
Som jeg skrev så ble det eplekake som gikk i ovnen i går. Jeg sverger til bestemors oppskrift som er fantastisk deilig og lettlaget!
Oppskriften deler jeg selvfølgelig ;)
BESTEMOR VALBORGS EPLEKAKE!
4 egg
5 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl melk
225 g smør
5-6 dråper mandel essens
4-5 epler
kanel+perlesukker
-Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis
-tilsett det tørre
-Kok melk med smør oppi til det smelter
(skal haes i røra mens det er rykende varmt)
-tilsett mandeldråpene
- skjær epler i båter, med skall.
-Hell kakerøra i en rund springform, 26-28cm
- Dytt eplebitene nedi røra og strø på kanel og perlesukker
Stek ved 180 grader i ca 40 min
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for dine ord ;) Jeg setter pris på hvert eneste ett!
*SMASK*