tirsdag 30. august 2011

Ostehorn = perfekt matpakke-mat




Idag skulle William ha en kompis med hjem fra skolen, og siden jeg er hjemme alene med barna tenkte jeg at vi kunne ha horn til ettermiddagsmat, og det er perfekt for guttene å ta med seg i handa under ivrig lek!


Jeg pleier å lage ostehorn en gang i blandt og fryse ned, slik at vi kan ha i matboksen på skole/barnehage som litt variasjon, og det er pefekt om man er litt brødskive lei også.


Oppskriften kan fint fylles med andre rester også, tacokjøtt og løk, pizzafyll, mozarella, stekte grønnsaker, feta og spinat eller diverse gode oster.


Når vi har osteskalker pleier jeg å rive dem opp å fryse dem til pizza, ostehorn, ostesaus etc istedet for å la skalken gå i søppla!


Oppskriften er veldig enkel og det er morsomt å lage sammens med barna! Selv pleier jeg ofte å doble oppskriften slik at vi har litt ekstra på lur i fryseren.


Oppskriften gir 16 horn


3 1/2 dl melk
2 ss smør
25 g gjær
1 ss sukker
1/2 ts salt
500 g fint mel
Ost og skinke til fyll, (1 pk skinke til 16 horn).
Egg til pensling

Bland alt det tørre. Smelt smøret og bland i melka for å kjøle det litt ned og om du bruker fersk gjær kan du røre ut gjæren nå. Bland alt i mikser. Hev ca en time.
Del deigen i to, og kjevle hver del til en stor, rund leiv. Del hver av dem i 8 deler, som man deler en pizza. Legg på ost og skinke på den bredeste delen, og rull sammen til små horn. Er lurt å stramme litt helt i starten av hornrullinga slik at ikke all osten og skinken vil tyte ut under steking. Etterheves ca 15 minutter og pensles deretter med egg. Stekes på midterste rille ved 225 grader, til pent gyldne.



Yum yum yum ;)

10 kommentarer:

  1. Ostehorn er så godt! Det er lenge siden jeg har laget det, så dette var en fin påminnelse. :)

    SvarSlett
  2. No fekk eg heilt villt lyst på ostehorn. Litt farlig å besøke bloggen din på tom mage ;) Må nok ta ei runde og fylle litt i frysern, det er så deilig med ostehorn i matpakka!

    Håper du har ein fin tysdag vennen!
    KLEM

    SvarSlett
  3. Herlig!! Dette skal jeg jammen lage en dag :)
    Klæm

    SvarSlett
  4. Mmh! Har en suksessoppskrift som ligner veldig på denne, slår alltid alle rekorder og supersmart å fryse ned både til matpakker og i tilfelle besøk. Elsker å toppe mine med rosmarin og havsalt.. mmm...

    SvarSlett
  5. Hei, så koselig blogg du har. Masse fine bake innlegg, legger meg til som følger hos deg jeg;)

    SvarSlett
  6. Du er jo blitt en ekte baker i det siste!!! Fikk lyst på ostehorn med masse feta og spinat...

    SvarSlett
  7. mmm..smart!
    at jeg ikke har tenkt på det selv!
    min William er nemlig ikke så begeistra for tørre brødskiver i matboksen -forståelig nok.

    takk for tips og oppskrift!

    SvarSlett
  8. Denne har jeg prøvd før, din oppskrift den gangen og mener jeg - knall gode!

    SvarSlett
  9. Å det frista her :)
    Kanskje jeg lager dette til barna snart, tusen takk for tipset :)

    SvarSlett
  10. Åååååå det så godt ut :-)

    SvarSlett

Takk for dine ord ;) Jeg setter pris på hvert eneste ett!

*SMASK*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...