tirsdag 16. august 2011
En gjenganger
Vi elsker kanelboller og det har virkelig blitt en gjenganger i huset. Stortsett som helgekos og lukten av nystekte kanelboller kan få tennene til å løpe i vann!
Jeg har funnet den perfekte oppskriften gjennom en venninne og den tenker jeg å dele med dere :)
Kanelsnurrer/krøller! (2 brett, ca 32 stk)
Bland alt det tørre og ha oppi godt lunket melk. Kna deigen godt og la det hele heve på et lunt sted en halv time.
14 dl hvetemel
1 pk tørrgjær (eller fersk om du foretrekker det)
1 dl sukker
1 knivspiss salt
200 gram smeltet smør
5 dl lettmelk
Bland sammen fyllet i en liten bolle:
200 gram smør
1 dl sukker
2 ss malt kanel
2ss vaniljesukker
Kjevle ut deigen. Del den i to like deler. Smør utover fyllet og rull dem sammen. Kutt slik at det blir passelige kanelsnurrer. Legg kanelsnurrene på en stekeplate med bakepapir og pensle med egg. Om du har, så dryss over med perlesukker. La etterheve på et lunt sted en halvtime. Stekes midt i ovnen på 225 grader ca 10 minutter (prøv deg litt frem)
Hvis du ønsker å lage kanelkrøller bretter du deigen i 3 etter du har smurt på fyllet, deler dem som på bildet under, snurrer hver del og krøller dem sammen. Putt endene på deigen under selve bollen og sett til heving ;)
Lykke til!
Etiketter:
hverdagskooos,
matprat
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Det er og blir en gjenganger! :)
SvarSlettNam! De så veldig gode ut... De må nok testes ut!
KLEM♥
Jeg bare elsker kanelboller!
SvarSlett...tror nok jeg må prøve ut denne oppskriften snart ja! *blunkesmil*
takker for oppskrift!
Klem klem
desse såg utruleg gode ut, og så fine! må prøve meg på slike snurrar ;)
SvarSlett-klem
Her i huset er det en favoritt også. Men så fine dine ble. Jeg bare ruller sammen og deler i biter eller bare steker den som en stang. Men smaken er like god. Smart å blande sammen fyllet da. =) Jeg stekte en slik stang i går, også en med eple inni og den ble like populær.
SvarSlettHa en fin kanelkveld. =)
Så stilige krøller :) Slike fikk jeg lyst til å lage :D
SvarSlettMMM :) Kjenner nesten lukta igjennom skjermen jeg nå ;) De så så gode ut .
SvarSlettKlemmer fra Janne
Kanelboller er noe av det beste jeg vet, og den lukta det blir i huset når man baker det, nam!
SvarSlettHa en finfin onsdag :)
Signe