onsdag 8. juni 2011

Overmodne Bananer.


Det ble to kjappe innlegg på meg her idag, men nå har jeg akkurat inntatt verdens deiligste "lunsj", å følte at jeg var pliktig til å dele oppskriften med dere. *kniz*
Ikke av den sunne sorten, men noen ganger blir humøret rett og slett bedre av litt søtsaker.

Jeg snakker om Banankake. Å jeg tror nok dette er den beste banankaka jeg har bakt noen gang hvertfall. Perfekt søt, saftig, litt seig og med mørke sjokoladebiter. Utrolig deilig match med en kopp kaffe! Jeg bakte kaka i går, men bananene holder kaka saftig lenge, så du kan ha den i kjøleskapet flere dager å NYTE den :)

Så har du overmodne bananer, på vei i søppelkassa, så brems, finn frem mixeren og bak denne kaka istedet!

Du trenger:

4 modne bananer
2,5 dl sukker
2 egg
4ss smeltet smør
4 dl hvetemel
1/2ts salt
1 ts natron (eller 1ss bakepulver)
100g sjokolade i biter

Skrell bananene og mos dem sammen med sukker til det blir banangrøt
Ha i egg og pisk kraftig i ca 2 min
Bland inn resten til røra blir klumpfri.
Hell i en bakepapirkledd/smurt springform (24 cm ca)
stek på 175 grader i 45-50 minutter

Avkjøl kaka og nyt!

10 kommentarer:

  1. Dette var noe annet til lunsj enn de knekkebrødene jeg spiste! :) Det så supergod ut! Skal garantert prøves! :)

    SvarSlett
  2. banankake er jo såååå godt.
    Nå ble jeg fristet til å bake en selv :)

    SvarSlett
  3. Banankake er veldig godt, jeg pleier å ta litt melis på også, kjempegodt. Ha en fin dag videre, klem Wilhelmine

    SvarSlett
  4. Den så kjempegod ut, men jeg liker ikke banan :(
    Så takk, men nei takk :))

    SvarSlett
  5. Så godt det så ut, og så flink du er! :)
    Nammmm.....

    KLEM

    SvarSlett
  6. tusen tusen takk for STORE ord inne hos meg!
    fryktelig stas med så mange fine tilbakemeldinger på uterommet!
    takk;-)
    Tone

    SvarSlett
  7. nå fikk jeg skikkelig lyst på banankake. nam nam og super deilig mano kopp. en sånn vil jeg og ha!!

    SvarSlett
  8. Denne må jeg jammen pørve meg på!!

    SvarSlett
  9. Nå har jeg kaka i ovnen, tom for vanlig hvetemel, så det blir en grovere versjon - lukter godt!

    SvarSlett

Takk for dine ord ;) Jeg setter pris på hvert eneste ett!

*SMASK*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...