torsdag 9. juni 2011

Grønne gleder.


Jeg har ingen trivelig uteplass i år. Det ligger plankebiter, plast-strips, nedskjærte frukttrær, plater, takstein, knust takstein og andre byggeremedier rundt over alt på tomta. Men vi gjør det beste ut av situasjonen og utnytter hagen så godt vi kan.
Jeg skal ikke skryte på meg grønne fingre, men jeg liker å dyrke frem egne urter og grønnsaker i hagen som jeg kan nyte utover sensommeren og høsten.

For et par år siden investerte vi i drivhus, så her blir det tomater og agurker hvert år, og nå tester jeg ut vindruer også for morro skyld.
Bak drivhuset har vi en gammel sengeramme som vi har fylt med jord, å her blir det poteter.
Jeg har to store trekasser til som vi pleier å dyrke forskjellige grønnsaker og salater i, men i år blir det poteter i en av dem også, for mindre hageliv, betyr mindre ugress-luke-liv.
Rundt drivhuset har vi laget urtebed og rammet det inn med gamle jernbanesviller. Elsker jernbanesvillene våre.

Vi har bærbusker og jordbærland å jeg tror det blir et godt jordbærår for vår del i år. Det er mye blomster (kart?) hvertfall.
Det var stor sorg i huset da kirsebærtreet, de to epletrærne, pæretreet og plommetreet ble ødelagt av gravemaskinen og måtte skjæres ned, men en liten trøst var at trærne var så gamle at frukten ikke var på sitt beste lenger. Vi får plante nye!
Jeg gleder meg til verandaen står klar, slik at vi kan se lyst på en lang utesommer neste år. Men planting, luking, utjevning, gressplen og kanskje til og med ei lekestue.
Det blir så bra.

Hva slags hage har du?

7 kommentarer:

 1. Det er mye glede med hage ja :) !
  Nå inspirerte du meg til å plante poteter ;)
  I min hage vokser det masse blomster, urter, bærbusker, druer og litt til. Jeg digger å jobbe med det grønne. Hver plante er en kunstverk :) Og det er så lærerikt for guttene mine !
  Tusen takk for banankake oppskriften, skal testes :)
  Ha en flott sommer !
  Her regner det veldig idag..

  SvarSlett
 2. Hei frøken :)
  ...Herlige hagen
  En gang skal jeg også få meg en hage med urter og epletrær ;)

  .. Så på statestikken min nå at de fleste besøkende kommer fra en stooor utenlandsk blogg som har skrevet omtale om meg.. Så kan så klart være noe besøkstull, men til vanlig har jeg rundt 3000, så ble litt paff igår kan du si *ler*
  Er ikke alltid blogger fungerer som det skal synes jeg.. Vært mye rart i det siste :/
  Kjipt med et slikt ustabilt bloggsystem!

  Håper dagen blir bra vennen :)

  Klem På deg

  (sukkertøy for øyet)

  SvarSlett
 3. Hei... :)

  ..det er så deilig med hage, setter også veldig pris på det etter vi flyttet fra blokk til enebolig med hage. Ungene elsker det. Og nå skal vi plante litt urter og sånn, er så koselig.

  Ha en fin dag, snupp!
  KLEM

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Hei. Jeg er med i din give-away, har du lyst å bli med i min? =) Hilsen Misemor

  SvarSlett
 6. For en grønnsakshage:), heldigen,
  det hadde vært fantastisk å hatt egne dyrka grønnsaker:)
  Klem

  SvarSlett
 7. Selv om det står litt på hodet, må det være deilig å ha en en brukshage der det den rommer gir nytte og glede. Er det ikke godt å spise noe du har drevet frem selv? :)

  Her er det en enorm hage, full av stauder. Jeg har ingen sjans til å klare å holde den fri for ugress, eller klippe gresset hele veien, men holder den sånn delvis grei. Idiotisk nok er det en såkalt "show-off" hage som vender ut mot veien, så mesteparten av det som gror der synes ikke for meg. Derfor har jeg tatt med meg noen av plantene frem til huset, så blomstergleden kan synes der også. Skulle gjerne hatt noen ripsbusker, men har da markjordbær, rabarbra og kirsebær i hagen. Nydelig, men for en jobb..
  håper det spirer og gror godt hos deg i sommer, og at du får bukt med rotet til slutt. :)

  SvarSlett

Takk for dine ord ;) Jeg setter pris på hvert eneste ett!

*SMASK*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...