fredag 22. mai 2009

Tørrfiskens Hovedstad :)

I begynnelsen av mai tok vi turen til nord norge på besøk til mine kjære foreldre.
Er alltid deiligt å komme dit å kjenne den friske sjølukta; og etter mange timer i bil var det ekstra godt å komme frem!
Vi hadde noen flotte dager, var i nyksund på Kaikafe, konfirmasjon til fetteren min, litt besøk og ellers mye kos i heimen!
Får dårlig samvittighet hver gang jeg er i nord, for jeg rekker aldri å besøke alle jeg har planlagt!
Men her kommer litt bilder fra turen !
Vi hadde beregna tiden godt. Å om vi kjørte jevnt og trutt ville vi rekke ferga! som gikk 11.45.
Men den gang ei.. med typisk uflaks måtte vi stoppe utenfor en tunell pga veiarbeid.
Vi ble vell stående der ca 10 min, men tenkte at om vi tråkka litt ekstra på gassen ville vi rekke det. William likte ikke gassinga og alle svingene og spydde ut hele baksetet og seg selv.
Så da måtte vi stoppe igjen og løpet var kjørt! Så her venter vi på ferga som kom 2 timer senere..
Vi ble heldige med været og William hadde lange deilige dager ute på oppdagelsesferd sammens med Besten! De var i fjæra og lekte at de fiska, så fisker som hoppa etc. Lagde potetåker og william var mest opptatt av "Geitemarkene" som han kaller dem :) Musehus ble til med plankebiter og steiner og når William klippa seg måtte han ut å legge håret sitt i musehuset slik at musene skulle være varme og gode! mat fikk de også :) Omtenksom gutt!!
Etter en strevsom dag er det godt å ha Mimmi! Her lager de Sveler til ettermiddagskaffen! MHMM!!! Får vann i munnen av tanken på den deilige lukta! Mange sveler gikk ned denne ettermiddagen! Når jeg ser på disse bildene minner det meg om min egen oppvekst, vi fikk alltid lov til å "hjelpe til" på kjøkkenet og lage våre egne kreasjoner når vi bakte. Å den tolmodigheten har mamma beholdt :) Se de Fine svelene William lagde! Ble mange morsomme figurer, fisker, briller, hjerte etc!
Enda en oppdagelsesreise den dagen vi tok turen til det gamle fiskeværet Nyksund!
Vi dro på kai kafe og spiste is, kasta stein fra kaia og gikk tur. Vi forsket under tørrfisk"hæsjer" også, og william er ingen feiging!!Her er min nyklippa sønn og meg klar for kofirmasjonsfest:) Finstasen for William varte ikke lenge, for da han var ute å lekte var det en gutt som dytta til han (ikke med meningen) slik at han falt uti en grøft og ble våt fra topp til tå..
Han hakka tenner og var forferdelig lei seg, men det varte ikke lenge før han var ute i full lek igjen! Nå med en litt mer påpasselig mor! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for dine ord ;) Jeg setter pris på hvert eneste ett!

*SMASK*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...