fredag 1. januar 2010
Ostehorn til kveldsmat!
Disse hornene ble deilige! Perfekt om du vil bli kvitt litt julerester, jeg hadde hvertfall norwegia og edamerost skalker som jeg brukte til dette formålet. En god bit av den kokte juleskinka vår ble også borte!! Perfekt :)
Knerten spiste to store horn ikveld, og om man får mye til overs kan de fint fryses og tines opp som barnehage/skolemat, eller i din egen lunsh box!
Prøv dem i helgen da vell!
3 1/2 dl melk
2 ss smør
25 g gjær
1 ss sukker
1/2 ts salt
500 g fint mel
Ost og skinke til fyll, 1 skinkeskive per horn. Enkel oppskrift gir 16 horn.
Egg til pensling
Bland alt det tørre. Smelt smøret og bland det med litt av melka for å kjøle det litt ned. Bland alt i mikser, men OBS - deigen skal arbeides lite for å ikke bli seig. Hev ca en time.
Del deigen i to, og kjevle hver del til en stor, rund leiv. Del hver av dem i 8 deler, som man deler en pizza. Legg på ost og skinke på den bredeste delen, og rull sammen til små horn. Er lurt å stramme litt helt i starten av hornrullinga slik at ikke all osten og skinken vil tyte ut under steking. Etterheves ca 15 minutter og pensles deretter med egg. Stekes på midterste rille ved 225 grader, til pent gyldne.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Oh, det så jo nydelig ut... Kanskje jeg skal smekke sammen disse på søndag :)
SvarSlettDisse så gode ut, lurer på om det er den oppskriften jeg har prøvd før, den samme dere har på husmor kokke bloggen deres? De er i såfall nyyydelig!! Nammenam...
SvarSlett