lørdag 23. april 2011

På skattejakt i kjelleren

I kjelleren har jeg flere esker med nedpakkede saker og ting som har stått urørt helt siden vi flyttet inn
i huset for 3 år siden. Det er i hovedsak kjøkkenting som vi ikke har hatt plass til ettersom kjøkkenet vårt ikke er så stort, og noen ting jeg arvet fra besten og besta mi!
Idag har jeg gravd litt i disse tingene og funnet frem noen skatter jeg nesten glemte at jeg hadde.

Jeg elsker rust og ting som preger av å ha "levd" litt og synes det er så koseligt å tenke på at dette har vært i dagligt bruk, og nå bare betraktes som pynt! Jeg har herved børstet støv av alt og bestemt meg for å finne plass til dem i hjemmet mitt. Enten det blir som pynt eller om det får gjort nytta si!

Vi har fått rydda masse på tomta idag og klærne har fått tørka ute i den deilige vårlufta.
Vi har gått lang tur og drukket kaffe på trappa!
Håper du også har hatt en deilig dag.

Nå er det spekeskinke, ost, bloggtitting og sofakos som står på agendaen!

♥ 

Det spirer og gror


Hagen er fortsatt ganske grå, men det spirer i kriker og kroker.
Lillemor koser seg med nye smaksopplevelser og vi nyter solen.
Årets hageinnsats kommer til å bli laber, men vi har mange hagestunder å se frem til når huset står ferdig og maskinene har vært på tomten for siste gang; jeg gleder meg!
Neste uke skal vi til Vesterålen til mamma og pappa, så da er det tilbake til vinteren, så godt med varme dager nå. Trenger litt d-vitaminer etter vinterkulda :)
God Påske

tirsdag 19. april 2011

Villa malla med familien
Jeg kjøpte meg en  ny "kokebok" her om dagen, jeg samler på kokebøker og elsker å lese dem fra perm til perm. Så bøker som Villa Malla er perfekt for meg.

Villa malla er er Sonja Lee og mannen hennes sitt sted. Jeg kaller det ikke restaurant, for det var så utrolig mye mer enn bare et spisested! Når jeg leste i boka tenkte jeg at det er galskap å ikke dra dit når vi bor så nærme, så i helgen la vi avsted! Filtvedt (som villa malla ligger) er ikke et sted man hadde tatt tuen til sånn utenvidere, men det var en opplevelse i seg selv og komme til Villa Malla og det er absolutt ikke siste gangen vi dra dit!

Det er sant som Sonja skriver at det er litt som å komme til en annen verden.
Det var så avslappende og deiligt med bølgesus, PALMER, sandstrand, galleri og en fantastisk flott restaurant som bød på en deilig deilig deilig middelhavsbuffet. Jeg drømmer fortsatt om foccaciabrødet og hummusen! Mmmmm, vann i munnen! Vi koste oss vell og lenge med maten og måtte selvfølgelig også knipse noen bilder av converse stjernene på gulvet og knerten poserte gladeligt akkurat slik som damen på boken gjorde! :) Sonja Lee bruker bare converse sko når hun arbeider så de har hyllet converse med å bruke stjernene i gulvet rundt i hele bygget!

Etter maten lekte vi et par timer på stranden og både store og små storkoste seg.

Hvis du har mulighet vil jeg absolutt anbefale deg å ta turen til Villa Malla.
Vi skal ihvertfall tilbake!

søndag 17. april 2011

Påskerebus og eggejakt!

 Idag har vi hatt en deilig søndag!
Vi har bare kosa oss fra vi sto opp og helt til ungne var i seng.
Vi har laget en tradisjon med påskerebus for å finne egget som påskeharen har gjemt på natta,
og siden William skal være hos pappan sin i påsken hadde vi jakten idag!

Jeg skriver lapper til William der det f.eks står: "noe hvitt som vi trenger når vi baker"
da sikter jeg til melet og neste ledetråd ligger i melskuffen, i melskuffen fant han en lapp der det sto:
Under en blomst som vokser på trappa, så da måtte han ut å lete. Ca 20 lapper måtte han gjennom før vi endte opp i sandkassa der eggeskatten var gjemt!
Lykkelig gutt og da blir mor også lykkelig ;)

Jeg har kost meg i hagen idag å gjort klart drivhuset for årets tomater og agurker.
Det vokser hvitveis, hestehov, blåveis og liljekornvallen har også begynt å strekke seg.
Tulipanene fra i fjord har også kommet opp igjen og hagen våkner til liv!

God Palmesøndag

fredag 15. april 2011

Strålende Helg!Gule dager
Puffen er påbegynt
Gleder meg til påskekos med familien
Rent hus
Blomster i vinduskarmen
Hammeren slår utenfor
Alt er som det skal!

God helg :)

torsdag 14. april 2011

Made by me


Denne boka gleder jeg meg til. Jeg har forhåndsbestillt den på Bokkilden og gleder meg masse masse til den kommer i postkassa! Blir gitt ut 18. april, så det er ikke lenge til heller! Er mange flinke sy-bloggere som har bidratt til boka og jeg gleder meg til å se hvilke skatter av oppskrifter som blir delt. Er garantert mye jeg har lyst til å sy inni der!

onsdag 13. april 2011

Fransk Bistro

 
Trappa mi har blitt enda penere idag! Har fresha opp med fantastisk flotte bistrostoler og bord fra Fermob. Tok turen innom Monicas interiør her på Kolbotn. Butikken hennes er så inspirerende og flott at jeg stortsett har med meg noe hjem hver gang jeg er innom!  Knerten har også gjort sitt for å pynte trappa, med hjemmelagde steinstroll, pinneskatter og blader som han har samlet i barnehagen!

Selv om vi ikke har veranda for øyeblikket, kan vi sikkert få mange koselige utestunder på trappa i sommer!
Fornøyd :)

tirsdag 12. april 2011

Vårstemning på trappa!
Jeg tror så og si alle bloggene jeg har vært innom den siste tiden har vist frem nydelige bilder med vårstemining. Blogger blir man inspirert av og jeg er inget unntak.
I helgen tok jeg turen til plantasjen og kjøpte jord og herlige vårblomster.
Fant frem krukker og kurver, tok på meg primadonnahanskene mine og satte igang! :)
Ble riktig så koseligt og lys-lykta som har stått der siden jul skal få stå der en stund til.

Nå er det nok ingen andre en snekkeren stakkars som får glede av de flotte blomstene mine, han tussler forbi i ny og ne med klissvått regntøy på seg. Jeg har ihvertfall ikke orket å ta turen utenfor hunset idag. Koser meg heller inne med pannekaker og kaffe i koppen!

Ha en strålende eller regnfull tirsdag!

Frk.Periode


Nå tenker jeg ikke på kvinners måndtlige gruff, men på meg selv, haha.
Jeg tenkte på det da jeg spiste frokost idag at hele livet mitt har jeg vært et periodemenneske.
Mamma har kommentert så mange ganger opp gjennom oppveksten min at "du skal ha med deg alt, så er det en kort periode, så gidder du ikke mer". Dette fikk jeg ofte høre da jeg kom hjem fra skolen å ville være med på volleyball, så tennis, så fotball, så korps, så ville jeg spille piano, ha snowboard, så var det slalomski. Jeg fikk som regel være med på aktivitetene, men som alltid var det en kort periode så gikk jeg lei!

Nå i voksen alder "lider" jeg av det samme. Jeg klarer ikke store prosjekter når det kommer til hobbysyssler. Jeg må bli relativt fort ferdig ellers går jeg lei.
Jeg strikker i perioder, syr i perioder, scrapper i perioder, tester bakeoppskrifter i perioder og maler møbler i perioder.

Men jeg må bare innfinne meg med at huset mitt er litt for fullt hele tiden, for jeg må alltid ha flere prosjekter på gang.

Jeg er nok bare født sånn. ;)

lørdag 9. april 2011

Puff daddy og barn

Jeg har kjøpt meg digre garnnøster som skal bli til en puff daddy og puff daddys baby .
Er ikke ofte jeg strikker, for jeg liker ikke langsomme prosjekter, men med dette supertykke garnet og pinne nr 10 tror jeg selv jeg skal klare å fullføre! Jeg digger puffene fra Christien Meindertsma men har hørt rykter om at de er griiisedyre og jeg vet heller ikke hvor de selges, så når jeg kom over en overkommelig oppskrift på Pickles sine sider kjøpte jeg garn!

Helgefrokost


Jeg ble så fristet av bloggen til passion4baking bloggen at jeg måtte prøve en av oppskriftene selv.
Utrolig deilige Chocolate Chip Belgian Waffles og de anbefales om du har et belgisk vaffeljern stående i skapet!
Luxus frokost  ♥

Nå skal jeg ut å shoppe strikkepinner for jeg fikk FANTASTISK kult garn i posten i går

fredag 8. april 2011

Innflyttningsgave til meg selvDet som er skummelt med husbygging er all ventetiden og all tiden man har til å drømme seg bort i trender, farger, former innen interiøret!
Jeg og min kjære har diskutet mye frem og tilbake om hvilke møbler vi vil ha og er ikke alltid like enig, men en ting vi er enig om er at vi ønsker oss en egge-stol :)
Nydelige, og jeg kan tenke meg de er gode å krype seg sammen i forran tv`en eller med ungene på fanget for å lese bok! Men det finnes jo så utrolig mange freshe farger, eller skal man gå for det stilrene og velge sort som passer til alt i all tid fremover.

Den som venter får se ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...